January 28, 2016

16 Soal Jawab Vivix Shaklee Yang Buat Anda Terpegun

Vivix Shaklee Banyak Khasiat

Pertama saya ucapkan jutaan terima kasih kepada Master Zahirah yang taip semula pengkongsian yang dibincangkan  dalam group telegram (shaklee).

Semua dah maklum tentang kehebatan produk Vivix Shaklee kan? tapi confirm semua nak tahu secara detail bagaimana Vivix dapat bantu kesihatan anda.

16 Soal Jawab Vivix Shaklee Mengandungi Resveratrol Terungkai


1. Bagaimana vivix membantu pesakit buah pinggang?

Vivix sebenarnya tidak membantu memulihkan pesakit buah pinggang. Tetapi hanya membantu dalam melindungi kerosakan asel. Orang yang menyebabkan sakit buah pinggang adalah disebabkan oleh sel-sel buah pinggang yang rosak. 

Dengan pengambilan vivix yang sangat-sangat tinggi dengan antioksida seperti 15 polifenol dan resveratrol…alhamdulillah… sangat ajaib apabila ada orang yang mengambil vivix untuk tujuan kesihatan buah pinggang dan ia bole sembuh. Ini salah satu kuasa Tuhan yang dibantu melalui vivix. Sel-sel buah pinggang kembali sihat dan pulih dari masalah.

2.     Bagaimana resveratrol membantu mengatasi masalah kegemukan?

Resveratrol membantu dalam meningkatkan kadar metabolisme badan. Apabila metabolisme badan tinggi…ia mengurangkan risiko seseorang itu mengalami kegemukan. 
3.     Boleh ke pesakit yang mengambil warfarin dan pesakit dengan ESRD (end stage renal disease) serta sedang di bawah peritoneal dialysis mengambil vivix?

Pesakit ini perlu mendapatkan nasihat doktor sekiranya pesakit mahu mengambil vivix. Kerana doktor tahu ubat apa yang diberikan kepada pesakit itu. Mungkin dos ubat pesakit akan dikurangkan oleh doktor itu. Jadi, nasihat dari doktor diperlukan.

4.     Adakah penggunaan 1 sudu teh vivix sama kesannya dengan 1 sudu besar vivix?

Ia bergantung kepada keadaan seseorang individu berdasarkan gaya hidup, pemakanan, pekerjaan, dan alam sekelilingnya. Jika pekerjaannya di tempat yang terdedahnya ia kepada pencemaran yang tinggi…ia perlu mengambil antioksida yang lebih tinggi kerana radikal bebas dalam badannya lebih tinggi berbanding orang yang bekerja di kawasan yang lebih bersih dari pencemaran. 

Contoh orang yang bekerja di kawasan bauksit. Mereka memerlukan antioksida yang lebih tinggi kerana kawasan itu sememangnya tinggi kadar pencemaran dan radikal bebasnya.

5.     Bagaimana vivix membantu dalam masalah kesuburan lelaki dan wanita.

Apabila berkaitan dengan kesuburan…ia melibatkan hormon yang dikeluarkan untuk kesuburan. Vivix membantu dalam melindungi sel daripada kerosakan pengoksidaan. Sebab vivix ini mengandungi resveratrol dan polifenol yang sangat-sangat tinggi kadar antioksidanya. 

Organ tertentu dalam badan kita akan mengeluarkan hormon untuk kesuburan. Antioksida yang tinggi membantu dalam melindungi sel organ itu daripada rosak. Jadi, hormon yang dikeluarkan lebih teratur dan pada masa yang sama akan meningkatkan kadar kesuburan secara tidak langsung. 

6.     Kenapa apabila ambil vivix tetapi tidak nampak kesan dari luaran.

Kadang-kadang bahagian dalaman kita menghadapi masalah dan gangguan yang banyak. Jadi, antioksida dari vivix ini akan membantu dalam memulihkan bahagian dalaman terlebih dahulu sebelum membantu bahagian luaran. Oleh sebab itu, bagi sesetengah orang yang sangat banyak radikal bebas dalam badannya…ia memerlukan masa yang lebih lama untuk kelihatan kesan vivix ini pada bahagian luarannya. 

Contoh: Seorang wanita mengalami kerosakan rahim. Antioksida dari vivix ini akan membantu dalam memulihkan sel di dalam rahim ini terlebih dahulu sebelum menegangkan sel kulitnya. Kerana masalah rahim lebih perlu dipulihkan berbanding kulit yang tegang pada keadaan wanita ini. Jadi, konsistenlah ambil vivix ini untuk kesan yang boleh dilihat dari luaran dengan cepat. 
7.     Berapa lama sebotol vivix boleh bertahan dengan pengambilan sesudu kecil setiap hari?

Biasanya sebotol vivix ini akan tahan selama 3 minggu hingga ke 1 bulan.
8.     Berapa botol perlu untuk bantu masalah penyakit kronik?

Tiada jawapan spesifik kerana setiap orang berbeza dan bergantung kepada penyakit serta jenis ubatan yang individu itu ambil. 
9.     Apa pantang larang pemakanan vivix?

Terus ambil vivix dalam bentuk juice itu dari sudu. Jangan bancuh vivix dengan air.  Elakkan ambil vivix dengan makanan yang tinggi gula dan lemak serta yang berkafein. Waktu terbaik ambil vivix adalah pada waktu pagi sebelum ambil makanan lain. 
10.        Boleh ke orang hamil yang alami tibi mengambil vivix?

Dapatkan  nasihat daripada doktor terlebih dahulu.
11.        Boleh kah orang yang baru alami by pass jantung untuk mengambil vivix?

Boleh ambil. Tapi sebaiknya dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu kerana kemungkinan dia juga ada ambil ubat doktor. Jarak masa pengambilan vivix dan ubat daripada doktor adalah selama 2 jam minimum. 
12.        Adakah vivix membantu dalam kualiti sperma dan ovum untuk tujuan kesuburan? 

Antioksida yang kuat dapat juga membantu melindungi sel-sel untuk persenyawaan seperti sperma dan ovum. Juga membantu dalam mengelakkan kerosakan sperma dan ovum. Serta melindungi rahim daripada kerosakan. Radikal bebas akan merosakkan sel-sel badan. Jika antioksida cukup, sel-sel badan akan terlindung daripada kerosakan. Vivix membantu dalam hal ini. 
13.        Adakah vivix membantu dalam mengatasi masalah strok muka dan mengalami tinggi kolestrol? 

Antioksida dalam vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah. Apabila kita ambil vivix…vivix melindungi salur darah kita…salur darah kita  akan dilindungi dari kerosakan. Jadi kolestrol tidak boleh menempel di salur darah. Antioksida dari vivix ini juga membantu dalam nutrien lain seperti omega 3 dalam badan. Vivix secara tak langsung menurunkan kadar kolestrol dalam badan. 

14.        Bolehkah ambil vivix dengan suplimen Shaklee yang lain sekaligus? 

Boleh. Tiada masalah nak ambil sekali.
15.        Kenapa ada orang yang ambil vivix…pada mulanya bacaan gula dalam darah menurun. Tetapi meningkat kembali. Adakah disebabkan oleh vivix? 

Bergantung juga kepada pemakanan seseorang. Kadang-kadang ia juga menjadi faktor. Tidak  semestinya antioksida dari vivix ini terus menurunkan bacaan gula dalam darah. Antioksida ni membantu dalam melindungi mengelakkan kerosakan berlaku dengan lebih teruk. Individu ini perlu kawal pemakanan, lakukan senaman, dan jarakkan pengambilan ubat dan vivix ini. Dapatkan nasihat pakar jika dia betol-betol berada di bawah pengawasan doktor. 
16.        Apa yang berlaku sekiranya antioksida berlebihan dalam badan?

Jika antioksida cukup atau berlebihan tidak ada masalah pada badan. Tetapi jika tidak cukup itulah yang menjadi masalah kepada kelemahan sel badan, penyakit dan sebagainya. 

Alhamdulillah…sempat saya kongsikan semua ini dengan pembaca dan follower zahirahhafizan.com. Nak baca detail mengenai bahan-bahan dalam vivix? Saya bantu anda dapatkan info yang sahih.

Info ini semuanya saya ambil dari perkongsian nutritionist, Sarah. Beliau sudah lebih dari 5 tahun berkecimpung dalam suplimen yang dikeluarkan oleh Shaklee. Dan sudah semestinya, untuk tahu sesuatu dari satu-satu produk itu…kita perlu tanya orang yang pakar mengenainya.

Hanya dengan 1 sudu teh vivix sehari… ia mampu merubah hidup kita dan insan tersayang. Insyaallah.
Bulan ni OFFER VIVIX sedang berlangsung.
.
.
✔Dapatkan 2 Botol dengan diskaun 5%
✔Beli 6 Botol dan dapat sebotol VIVIX Percuma
.
.
Hubungi saya untuk dapatkan VIVIX Shaklee pada harga istimewa, KEAHLIAN PERCUMA dan BONUS untuk setiap pembelian OFFER di atas.
.
Save no ni di telefon anda.

014.8281.356

Nur Bahijah Marzuki
: Pengedar Sah Shaklee (SID 1034684)
: 014.8281.356 (call,sms,whatsapp,telegram)
: emel: masterbahijah@gmail.com

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.