October 5, 2023

Manfaat CoQ-Trol Plus Untuk Jantung

Jantung adalah organ yang bekerja sepenuh masa, time kita tidur pun dia bekerja. Jantung kita mengepam hampir 2000 gelen darah ke seluruh bahagian badan badan kita setiap hari.

Jantung kita terdiri daripada otot yang bekerja keras dalam tubuh badan kita. Jantung kita memerlukan jumlah tenaga yang besar untuk berfungsi dengan cekap. Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien yang dipanggil koenzim Q10 (CoQ10), yang juga berperanan membantu kesihatan salur darah.

CoQ10 ni dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud di dalam semua sel. Pengambilan makanan membantu mengekalkan tahap CoQ10 ; akan tetapi jumlah CoQ10 yang diperlehi daripada permakanan secara tipikal adalah kurang dari 10mg sehari. Kena ingat yang faktor seperti diet yang tak seimbang, faktor usia , risiko terdedah dengan radikal bebas meningkatkan lagi keperluan badan kepada nutrien yang penting ini.

Korang Tahu Tak?

Jantung kita ni berdenyut 100,000 kali setiap hari. Aorta dan arteri terbesar di dalam tubuh badan kita diameternya hampir menyamai tiub getah hos taman kita. Penggunaan ubat-ubatan tertentu akan mengurangan tahap C0Q10 di dalam darah.

Penyelesaiannya CoQ-Trol Plus Shaklee

CoQ-Trol ini didatangkan dengan campuran semula jadi proprietari 100mg CoQ10 dan Resveraterol di dalam softgel yang bioavailable.

CoQ10 telah dibuktikan ;

 • Membantu penghasilan tenaga di dalam organ jantung
 • CoQ10 membantu meningkatkan penghasilan tenaga di dalam otot jantung iaitu dengan membantu kekuatan mengepamnya . Penyelidikan juga menunjukkan CoQ10 meningkatkan peredaran darah .
 • Menggalakkan dan melindungi arteri sihat daripada oksidasi LDL.
 • Membantu  menambah dan mengekalkan tahap CoQ10 di dalam darah.
 • CoQ10 berupaya meningkatkan tahap tenaga , meningkatkan stamina dan megurangkan kelesuan. Kajian juga mendapati, suplemen harian yang mengandungi CoQ10 dapat mengatasi simptom-simptom kelesuan.
 • CoQ10 bantu mengaktifkan sel-sel otak yang seterusnya meningkatkan kecerdasan mental, memori dan keupayaan kognitif. Ia juga membantu mengurangkan serangan migraine , pening dan perasaan loya.
 • CoQ10 meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan cukup oksigen dan nutrisi untuk pemulihan dan menggalakkan penghasilan kolagen. Ini membantu untuk kulit kelihatan tegang lebih cerah dan berseri.
 • Meningkatkan kesuburan , CoQ10 mengurangkan stress oksidatif yang telah dibuktikan untuk menwujudkan persekitaran yang lebih sihatuntuk meningkatkan kiraan sperma , kelajuan sperma dan kualiti sperma. Dalam yang sama ia juga membantu meningkatkan kualiti ovum wanita.
 • Mengurangkan risiko masalah jantung  untuk mereka yang pernah mengalami serangan  sakit jantung
 • Membantu mengurangkan risiko tekana darah tinggi (hypertensi).Pengambilan CoQ10 bersendirian atau bersama-sama ubat tekanan darah tinggi , membantu menurunkan tekanan darah dengan lebih berkesan.
 • Penyakit Parkinson. Pengambilan suplemen C0Q10 antara supelemen yang digalakkan kepada persakit Parkinson terutama yang menghadapi tanda awal Parkinson. Ia membantu melambatkan kemerosotan kesihatan bagi pesakit Parkinson tahap awal.
 • Membantu memperbaiki sistem imun bagi pesakit HIV / AIDS

Keistimewaan Shaklee

 • CoQ-Trol Plus membekalkan sebatian semulajadi dan proprietari dengan 100 mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol.
 • Formulasi berpaten untuk penyerapan CoQ10

6 Sebab Anda Perlu Ambil CoQ10

 1. Generator Tenaga Utama. Berada di dalam mitokondria -kilang tenaga kita, CoQ10 memulakan proses penghasilan tenaga  dan menjadi bahan api kepada mitokondria. Ia membantu menghasilkan 95% tenaga badan kita,
 2. Duo tenaga dengan Polifenol. Inginkan tenaga yang berpanjangan? Ambil kombinasi CoQ10 dan polofenol. Polifenol meghasilkan lebih banyak mitokondria manakala CoQ10 menjadi bahan api untuk mitokondria untuk menghasilkan lebih banyak tenaga
 3. Sumber Antioksida yang Berkuasa. Merupakan antioksida yang kuat, CoQ10 bermanfaat untuk kesihatan , kulit lebih muda, mengelakkan kerosakan kesan radikal bebas yang disebabkan oleh sinaran UV dengan berkesan.
 4. Nutrisi Penting untuk Jantung.Secara semulajadi CoQ10 banyak berada di jantung yang mengepam darah 24/7. Sayang jantung ambil CoQ10.
 5. Kekal Remaja. Pada usia 20-an ,CoQ10 berada pada paras yang tinggi di dalam badan dan ia mula berkurangan. Dan kita akan mula rasa letih , lemah badan dan mengalami tekanan emosi. CoQ10 akan berkurang seiring dengan peningkatan usia
 6. Adakah anda mengambil Statin?Anda Perlukan CoQ10! Statin menurunkan tahap kolestrol, dan ia merupakan perkara yang baik. Tapi anda tahu tak yang ia juga menurunkan tahap CoQ10 dalam badan kita? Berdasarkan kajian , ia berkurangan  sebanyak 40%. Periksa tahap kolestrol anda dan kekalkan tahap CoQ10 dengan suplemen CoQ10 dalam diet seharian.

Suplemen menyokong jantung yang sihat

Cara untuk jaga jantung kita kekal sihat, wajib amal gaya hidup yang sihat, diet seimbang , kekal aktif bersenam dan sokongan daripada suplemen. Realiti makanan kita hari ini, agak sukar nak ambil makanan seimbang bila makanan yang kita ambil hari-hari banyak ikut selera diri kita nak yang lebih sedap, famous dan viral.

Sakit jantung hari ini bukan hanya menyerang orang tua sahaja, terlalu banyak kes yang menyerang orang muda. Berhati-hati ini antara silent killer nombor satu.

Nak dapatkan CoQ-Trol atau supelemen set kesihatan jantung boleh whatsapp Iija 014-8281356

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.